Tokootje op de Floating Pasar!!

 

Vanaf het begin af aan al willen doen. Tokootje op een festival!! Lijkt ons echt te gek om een keer op North Sea Jazz te staan!! Dat zou gekkenhuis zijn.

 

We roepen het de hele zomer: Dit jaar gaan we er iig 1tje doen hoor en daar was die dan. Een oproep om mee te doen aan de eerste editie van de Floating Pasar een familie festival.

Een viering aansluitend op de Indische herdenking. Super uniek moment binnen de Indische gemeenschap. 

Tokootje float alleen niet op een bootje we hebben toch maar gekozen om rock steady baby achter een stand te staan. Vanuit praktisch oogpunt leek het ons wel goed om zo maar es te beginnen. Tijdens onze 10 minuten floating pasar brainstormsessies ( in de auto naar Tokootje en terug naar huis ^_^ ) kwam het ene idee na het andere. Maar we houden het simpel. Alhoewel alles nu ready staat begint het op een volksverhuizing te lijkenπŸ₯΄

Anyways we hebben er zin in en nu maar hopen plus alle tien de fingers en tenen crossed dat de weergoden zuinig zullen zijn met de rain drops.  Zie je morgen!

 

 

De Favoriete Nieuwkomer 2020/21


Van al die gave tentjes waar je op kon stemmen staat Tokootje nu in de TOP 30!!!
E
en zin uit week 2 van het nieuwe jaar. 

Tokootje stond namelijk op de stemlijst voor de Favoriete nieuwkomer samen met nog 110 restaurantjes. Ehhh hoeveel?? Uhuu 110 ja, besef dat zijn er echt veeul man! πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…

En vandaag werd de officiële uitslag bekend gemaakt door De Buik.

Wij kregen eerst bericht van de hoofdredactie en werden toch wel erg nieuwsgierig naar de uitslag, want Tokootje stond namelijk al in de TOP 10!  

Wauwww uiteindelijk na al jullie stemmen zijn wij geëindigd op nummer 3 πŸ₯³πŸ₯³πŸ₯³ WOEHOEEEEEE 

SUPER BEDANKT voor jullie stem en enthousiasme πŸ‘πŸ½πŸ‘πŸ½πŸ‘πŸ½

Laatste maand van het jaar

 

In tokootjes verhaaltjes een terugkerend punt van verbazing. De tijd is zoo ontzettend hard gegaan. De laatste week vh jaar alweer. Bizar!

Tokootje is letterlijk door alle maatregelen heen gefietst. We mochten open blijven tot 20 onze normale sluitingstijd. En alle eetmomentjes bleven en zijn nog steeds heerlijk druk :) De kleine uitbreiding gaf ons meer werkruimte maar ook meer afwas. Te gekke pr aandacht, toffe catering opdrachten en de bezorging via Deliveroo gaat fijn. We zijn erg dankbaar voor al het goeds wat Tokootje is toegekomen afgelopen maanden πŸ™πŸ½

Wij groeien steeds meer naar een soepelere samenwerking, hier en daar een hobbel en een bobbel maar dat is het snel hersteld en gaan we knallend weer door. En dan te bedenken dat wij iets langer dan een jaar geleden allebei een heel ander beroep uitoefende. Zin in het nieuwe jaar!! Blijf allemaal positief, gezond en geniet van elkaar πŸ’œ

 

En zie hier ons allerlaatste nieuwtje, een artikel in Gers magazine!!

Tokootje 1 jaar!!

 

Wat was het een gezellig weekend!! Super dankbaar om te mogen ervaren dat wij zelfs door de drukte van alle bestellingen heen jullie waardering voelden. Lieve kaartjes, cadeautjes en bloemen gekregen ontzettend bedankt echt super lief.

Mede dankzij onze enthousiaste vrijwilligers was Mama’s caketafel was een groot succes, die heeft er maar anderhalve dag gestaan toen was alles op.
DJ Ran draaide heerlijke deuntjes waar je bij kon weg bouncen en spontaan trek krijgt in een borrel. Alle goodiebags met kleinigheidjes werden uitgedeeld. En de afsluiter was de trekking van onze verjaardagsloterij! Deze werd gedaan door buurman Nico. Met een grap en een grol zijn er een aantal klanten winnaars geworden yeaaa!! Which reminds me we moeten er nog een aantal bellen voor hun prijzen.

Al met al elke dag vroeg opstaan laat slapen, wallen gespannen kuiten ja heftig wel… Maaar als je dan de klanten buiten op het terras hoort genieten (maar echt letterlijk de gezelligheid hoort he!! ->WUHAHAHA HAHAHA) dan is dat het allemaal waard geweest!

Zo! 10 months down 2 to go

 

Vele handelingen beginnen nu meer routine te krijgen we kunnen sneller schakelen en iedere dag blijven we leren. Fijn!! Zo blijven we gefocust!

 

Ik merk dat de verhaaltjes steeds minder frequent worden Hahaa Deze tijd hebben wij ingeruild voor administratieve werkzaamheden en powernaps op de bank ook erg goed voor de productiviteit. ( lees klaar wakker tegen 0.00hr en dan het huis schoonmaken) Anyways alles gaat goed! Er komen leuke dingen aan daar kunnen we nog niet veel over vertellen maar dat komt nog wel tzt.

Soms hebben we even tijd om stil te staan bij het geen wat wij hebben bereikt in de afgelopen maanden en we zijn best trots. Maar al snel zijn de pijlen weer gericht op de toekomst en gaan wij supergoed op jullie enthousiasme!! Dat jullie de lunch en maaltijden afhalen voor het hele gezin blijven wij echt kickuh vinden. Ook al is het tijdens spitstijd soms niet van onze gezichten af te lezen. Dank allemaal!!

 

 

Daar issie dan!!

KABOEM en toen was het alweer 1 maart, mijn birthday. Wel een gekke ervaring hoor je verjaardag tijdens Corona tijd. Terwijl ik bezig was met de voorbereidingen voor dinsdag had Clive heerlijke gebakjes gehaald bij Ammerlaan met uiteraard mooie bloemetjes van Sjerp en kwamen mijn ouders bij Tokootje een bakkie doen. Toen wij aan de koffie zaten bracht een lieve klant 2 edities van de uit-agenda met een super attent kaartje erbij. 
Wat een cadeautje was dat. Zo werd het toch een klein verjaardagsfeestje!! 

Kom je de uit-agenda niet tegen lees m dan hier online:

 

https://issuu.com/rotterdamfestivals/docs/uitagenda_rotterdam_magazine_maart-april_2021?ff

 

Op volle toeren

Op het moment dat we dachten ons pr hoogtepunt te hebben gehad werden wij benaderd door de Buik het gaat om een stukje in de Rotterdam uit-agenda. Door het tweede telefonische interview met de Buik kom ik er achter dat we in de afgelopen maanden weer gegroeid zijn. Super fijn dit besef.

Vervolgens kwam fotografe Titia Hahne langs om prachtige foto’s te maken van Tokootje. De winkel zag er voor een paar uurtjes uit zoals we in Augustus 2020 begonnen waren. De stoeltjes aan de tafels bestekbakken op de tafel spatscherm weg. Heerlijk gevoel een niet Corona proof Tokootje!! Het zag er gaaf uit want het zonnetje scheen va het begin tot aan de laatste shot!!

Cant wait tot het gepubliceerd wordt op dit soort momenten merk ik hoe ongeduldig ik kan zijn!!πŸ˜†

 

About last night

Jeetje nog maar een paar dagen en dan is het 2021. Wij zijn er helemaal klaar voor om door te knallen in het nieuwe jaar!!

Gisteravond waren wij te zien in het NOS jaaroverzicht 2020! Jullie reacties waren stuk voor stuk echt super lief, ontzettend fijn dat het zo goed bekeken is.

Er is één reactie die wij willen delen:

Gaaf hoor, sta je gewoon in het jaaroverzicht positiviteit uit te stralen!


Juist!! Dat is precies de bedoeling en dit houden we vast want dat is de basis van het leven. Oee wat gaan we diep deze ochtend!! Maar echt hoor, het scheelt zoveel als je ten alle tijden positief blijft ongeacht de situatie. Voor sommigen makkelijker gezegd dan gedaan. Ik zou zeggen give it a try..

Heb je het gemist? Dan kun je het NOS jaaroverzicht 2020 bekijken via de volgende link:


https://www.npostart.nl/POW_04812376

De NOS op bezoek bij Tokootje!! 

Het is alweer een aantal weken geleden dat ik wat geschreven heb. Nouuu en nu heb ik me toch een verhaal.

Twee weken geleden kreeg ik een email. Lunchspits was net voorbij en dan hebben we altijd even tijd om apps mail social te checken je kent het wel. Mijn oog trok naar een mail met als onderwerp:

NOS jaaroverzicht zoekt jullie!

Natuurlijk opende ik direct het bericht. Gelijk naar Clive gerend met dit nieuws!! Gebeld naar het telefoonnummer want eh... Is dit wel echt? De NOS?

Na een paar dagen heen en weer gebeld te hebben was daar de datum bekend van opnames. Het idee was een twee minuten portret te schieten van Tokootje!! Owkee.. Hold up! Can somebody pinch me please!!

Woensdag 2 december, vroeg opgestaan ik dacht nog straks worden we gepranked ofzo. Maar toen ging de bel en stonden er drie aardige heren voor de deur met allerlei camera apparatuur. #Besef Jup this is for real Bar!!

Naja goed, we zijn dus thuis met een interview begonnen en werden vervolgens gevolgd en gefilmd bij de bakker waar wij dagelijks verse broodjes inkopen. Daarna naar Tokootje en daar nog wat beelden geschoten. Om 12hr was het zoals gewoonlijk alweer bizzy dus klanten die er die dag waren zullen misschien ook wel shinen op NPO1. They deserve it!!

Wij best wel zenuwachtig natuurlijk want ik bedoel Hello?!! Tokootje komt landelijk op tv man!! Regisseur Jochem van t Hoff heeft zo’n een natuurlijke rustige uitstraling met in zijn hoofd een scenario die tot stand gebracht moest worden in een vrij kort tijdsbestek. Cameraman Mark Glastra van Loon is het oog achter spoorloos. Woow dat kijk ik altijd!! En geluidsman Bouwe Mulder ook super kundig in zijn vak.

Dus lieve klanten ga massaal met zn allen voor de buis zitten op maandag 28 december om 20.30u en zapp m naar NPO1!!

Onze dank is groot voor al het goeds, vooral jullie support. Spreading the news en vooral jullie positiviteit in deze gekke tijd. Dank!

Time flies

Wat een heerlijkheid in ons Tokootje. Morgen zijn wij drie maanden open!! En het is nog steeds gezellig ondanks de pijnlijke elastiekjes achter de oren van de verstikkende mondkapjes.

Gisteren hadden we Jennifer op bezoek. (een andere creative sis van ons;-) Jen zong een aantal uurtjes en entertainde de wachtende klanten met songs uit de jaren 90. De 3e zondag van december komt zij weer maar dan gaan we uiteraard voor de CHRISTMAS songs!!

De tafels waar jullie voorheen een hapje aan konden eten zijn nu omgetoverd naar een cadeau eiland vol creatieve Tokootje wanna haves.

Èn de nasi bami en tjauwmin maaltijden zijn ge-upgrade met extra groentjes yummm dus dat wordt door smullen in november!!

 

Studio Mila Supit

De huisstijl van Tokootje is gemaakt door Mila Supit.

Mila is één van onze creatieve sissies. Ja ja we hebben er nog veel meer!! ;-)

Zij is een influencer die kan vormgeven en ook nog es de meest toffe creaties bakt met Hou je wafel. Super nice! 

Oog voor schoonheid en detail daar houden wij van. Als wij complimenten ontvangen over de huisstijl vertel ik trots aan de klanten dat Mila onze huisstijl ontworpen heeft. Tja, als het oog geprikkeld wordt dan is het cirkeltje rond hè?

Want ga jij maar eens opzoek maar naar het juiste ingrediënt voor een huisstijl, kan best lastig zijn hoor vooral met kritische peeps zoals wij. Nee, voor sommige dingen moet je de juiste mensen voor inschakelen.  

Dus ben jij opzoek naar een goeie vormgever? Check dan haar insta!!

Echt,... Social media? Where would we be without it...

 

Tokootje in beeld bij Open Rotterdam 

Het is alweer een week geleden dat Open Rotterdam op bezoek kwam bij Tokootje. Men vind het bijzonder dat wij in deze tijd een zaak hebben geopend. En dat wilden zij graag in beeld brengen. Ik denk dat het maar net afhangt van welke kant je het bekijkt. Vragen zoals ben je niet bang dat? Vind je het niet spannend als? Tja, ik snap het ook wel maar als je vanuit angst of met twijfels start roep je het geheid op je af. Je manifesteert namelijk alles zelf is ons motto, dus de vorige zin is een big No Go voor ons.  

Er zijn veel mensen meerdere keren komen afhalen of die voor de derde keer op een regenachtige zondagavond een heerlijk warm soepje kwamen slurpen. Uiteraard blijven wij creatieve lokkertjes bedenken en bekijken wij het positief. Weet je, eten verbind en dat kunnen wij met z'n allen zo goed gebruiken in deze bizarre tijd want dat is het natuurlijk wel. 

 

 

Say cheese πŸ“ΈπŸ“ΉπŸŽ™

Het interview met de buik van Rotterdam heeft Tokootje veel bekendheid gegeven. Culy had een paar weken ervoor ook een ontzettend leuk stukje geschreven!

En nu hebben wij as zondag een afspraak met Open Rotterdam. Hoe vind je die? 

 

 

Maar de primeur had mijn lief petekind van 9! Tijdens haar summerschool kreeg ze de opdracht om een stukje te schrijven voor nu.nl

Zij schreef een kort en bondig interview die gisteren op havenloods pag 4 wederom werd gepubliceerd. Trots op mijn meisje.

 

Bouwen aan vrijheid

 

Howdy daar ben ik weer de zogenaamde "verhaaltjes schrijfster". Ben er niet in geschoold maar goed dat geldt voor veel dingen die ik onderneem in het leven. Ik denk dat het vooral gaat om een bepaalde vrijheid wat je een bepaalde drive geeft. De gedachte dat je vrij bent om voor jezelf te ondernemen geeft voldoening. Nu wij deze keuze gemaakt hebben is het zeker niet minder hard werkenπŸ˜… De stappenteller piekt ver over onze dagelijkse doelstelling van 10.000 stappen per dag. Maar goed, we doen sneakers aan en off we go!

Afgelopen weken ging het goed een broodje hier een sateetje daar, er zaten een paar rustigere dagen tussen in vergelijking met de eerste vier weken. Alle kindjes weer naar school, pap en mam moeten natuurlijk in hun ritme komen. Logisch,.. Maar lieve mensen denk op dat soort momenten aan ons ik bedoel Tokootje is voor?? Juist, Foodies!! Het is praktisch je haalt wat af, je hoeft niks op smaak te brengen want alles is goed op smaak plus je hebt bijnaaa geen afwas. Hooguit wat bestek voor de vaatwas en poefff leeg is het aanrecht. Wat wil je nog meer?πŸ˜„ In de tussentijd wordt Tokootje meer gezien op social media en komen er veel lieve mensen af op het interview met de Buik van. Ontzettend leuk!! Mocht je nog niet geweest zijn voel je welkom. Na een dag of vier plat gelegen te hebben door de griep (nee hoor het was geen corona) kan ik er weer vol tegen aan. Dus morgen gaan Clive en ik weer alles in orde maken voor de komende week. Wij zien jullie snel.


klik op de foto voor het interview met De buik van

Oil the master

Is haar artiestennaam! Voor ons is ze gewoon Olymp, O of Ootje een lief mens van alle markten thuis, onze vriendschap gaat ver terug. En zo kunnen wij nu ook de opening van ons Tokootje op ons “samen meegemaakt lijstje” zetten!!

Clive en ik hadden haar gevraagd de onthulling te “blessen” met haar poetry. Haar woorden waren raak krachtig maar ook grappig. Je kent dat wel van die teksten die een diepere laag bevatten. Jep daar zijn wij wel van.

 

Gerechten Kennis Kunde Tradities Smaak

Petjil of Gado gado

Saoto of Soto

Suri vs Maluku

Diverse Talen Diverse Verhalen

Tropische Geschiedenis

NU!!

Foodies for life

Als wij een dagboek hadden bijgehouden met wat Clive en ik allemaal hebben verorberd tijdens onze relatie dan hebben we ècht niet genoeg aan één boek. Het zou een boekenreeks worden met als titel Foodies for life 1 tm 100.. Zoiets...

Tegenwoordig proberen we door het leven te gaan als bewustere foodies. Want ja we worden allemaal ouder (gelukkig) plus in het weekend dansen we niet meer tot in de late uurtjes en van de parkeergarage naar de bios lopen is ook geen optie meer. Ik bedoel in je pj’s netflixen!! Hoe relaxter wil je het hebben?

Ach luxeproblemen, want dan is daar ook nog steeds die trek. De drang naar een avondsnack of knabbel. Iets lekker knapperigs waardoor je de helft vd film niet meer hoort.

Hoe bewust we ook bezig zijn, deze trek heeft ons nooit verlaten.

Toen wij ons tokootje wilden openen leek het ons dan ook cool om onze favo’s met jullie te delen. Tenminste jullie kènnuh dit tan kopen he?! Ze staan mooi te shinen in onze gouden stellingkast, pak ze mee als je ze wilt proeven wel geheel op eigen risico!

Mega proud!!

Via een van mn besties kwam ik in contact met talentvolle Naomi King!!

Wij zijn echt blij dat Naomi en haar stagiaire Loes voor Tokootje de muurschildering hebben gedaan. Het idee was om onze voorouders symbolisch weer te geven niet perse Moluks of Javaans maar een Aziatisch echtpaar in klederdracht in frisse en funky kleuren.

Onze voorouders konden ook fantastisch koken en hebben bepaalde keuzes moeten maken waardoor wij, de derde generatie in NL, nu zijn waar we zijn. Heel dankbaar. Het resultaat van de muurschildering is boven verwachting. Zo gedetailleerd en verfijnd echt bijzonder. En dat waren zij ook!!

Kom gerust langs om het te bewonderen. 

Foto door creativelabfeline

Eerste week zit erop!

Zooo, wat zijn wij hartelijk en warm ontvangen door de bewoners en alle winkeliers en we hadden tropisch weer dus kèn je nagaan hoe warm het in Tokootje was!!

Wij hebben nog lang niet iedereen ontmoet, het schijnt dat er veel mensen nog op vakantie zijn, dat geeft helemaal niet want dat geeft ons de ruimte om onze draai te vinden tussen de broodjes potten en pannen. Niet alles ging vlekkeloos en dat hoort er natuurlijk ook bij. Bedankt lieve mensen voor jullie geduld!!

Er staan een aantal dingen op de kaart die nog niet verkrijgbaar zijn, zoals de maizena Oreo koekjes. Maar we beloven dat jullie deze snel kunnen proeven, we hebben een prachtige oven dus dat moet een dezer dagen wel lukken. 

Al met al een positieve en leerzame start.